Φιλικά στο περιβάλλον υλικά​.

Η πρωτόγνωρη εφευρετικότητα στη μεταμόρφωση φυσικών, ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών που κοσμούν το IONIQ 5, είναι μία δήλωση ότι η φιλικότητα στο περιβάλλον μπορεί να βρει αμέτρητες διεξόδους – και μάλιστα όμορφες. Για παράδειγμα, δίχτυα αλιείας που ταξίδεψαν και ανασύρθηκαν από τους ωκεανούς, ανακυκλώθηκαν και ανασυστάθηκαν στη νάυλον κλωστή ECONYL® που συνθέτει τις επιδαπέδιες επενδύσεις του IONIQ 5. Κάθε IONIQ 5 φιλοξενεί: 

Ανακυκλωμένες φιάλες μεταμορφώνονται σε ύφασμα.

Για κάθε IONIQ 5, έως 32 πλαστικές φιάλες θρυμματίζονται σε πλαστικά ρινίσματα. Αυτά λιώνουν και γνέθονται σε νήμα που πλέκεται για να δημιουργήσει μία ελκυστική υφασμάτινη επένδυση.

Φυτά μεταμορφώνονται σε συστατικά για τα καθίσματα και τους τάπητες.

Η ύφανση των επενδύσεων σε καθίσματα, οροφή και δάπεδο, περιλαμβάνει βιολογικές ύλες εξαχθείσες από ζαχαροκάλαμο και αραβόσιτο, ενώ το δέρμα που κοσμεί το εσωτερικό του IONIQ 5 αποκτά τη ζεστή απόχρωσή του με βαφή από έλαιο λιναρόσπορου.

Άνθη μεταμορφώνονται σε βαφή.

Οι θύρες και τα προστατευτικά πρόσκρουσης του IONIQ 5 βάφονται με βιολογική χρωστική που περιέχει έλαια από εκχυλίσματα φυτών όπως τα άνθη γογγυλιών και ο αραβόσιτος.